Citroenrisotto met geroosterde Duyvis® amandelen
- Bereidingswijze 30 min
- Aantal personen 2-3
- Type gerechtDiner, Amandelen
Ingrediënten
- 65 g Duyvis® Roasted Almonds Salted
- 2 el olijfolie
- 125 g sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 250 g kastanje champignons
- 125 g risottorijst
- 120 ml witte wijn
- 750 ml groentebouillon
- 30 g peterselie
- 1 el citroensap
- ½ theelepel citroenschil
- Optioneel: Parmezaanse kaas
Zo ga je aan de slag
- 1 Hak de Duyvis® Roasted Almonds Salted in grove stukken
- 2 Rooster de amandelen even in een pan tot ze lichtbruin zijn en bewaar ze in een kom.
- 3 Voeg olijfolie toe aan de pan en bak de sjalotten en champignons. Voeg na 5 minuten de grof gehakte knoflook en wat zout toe en blijf 30 seconden roeren.
- 4 Voeg de risottorijst toe en roer. Zodra de risotto glazig is geworden kun je de rijst afblussen met de wijn. Laat dit een minuut inkoken en voeg daarna 125ml groentebouillon toe. Voeg zodra dit voor het grootste gedeelte verdampt is nog eens 125ml toe en herhaal tot de bouillon op is.
- 5 Roer de citroensap en schil door de risotto.
- 6 Voeg de geroosterde amandelen toe en roer goed door. Voeg eventueel nog zout en peper toe en garneer met wat gehakte peterselie en parmezaanse kaas.
Gemaakt met:
Duyvis® Almonds Original