Chocolade Duyvis® notenreep
- Bereidingswijze 6 uur
- Aantal personen 2-4
- Type gerechtTussendoortjes, Pinda’s, Amandelen, Hazelnoten, Walnoten
Ingrediënten
- 40 g kokosbloesemsuiker
- 2,5 tl vanille extract
- 100 ml kokosmelk
- ½ tl zeezout
- 5 el kokosolie
- 250 g Duyvis® ongezouten noten bijv.
- pinda’s
- Walnut of Cranberry Nutmix
- 1 el kokosmeel
- 3 el agavesiroop
- 1 el cacaopoeder
- 1 el lijnzaad
Zo ga je aan de slag
- 1 Doe de kokosmelk, 2 theelepels vanille, kokossuiker en zeezout in een pannetje en breng het zachtjes aan de kook terwijl je blijft roeren (+/- 5min). Voeg 3 eetlepels kokosolie toe en roer goed door tot het mengsel dik is en laat het vervolgens afkoelen.
- 2 Hak 200g van de Duyvis® ongezouten noten heel fijn in een keukenmachine, houd 50gr apart.
- 3 Hak de overgebleven noten grof en roer deze door het inmiddels afgekoelde mengsel (ook wel de karamel) met een eetlepel kokosmeel.
- 4 Giet het mengsel in een vierkante of rechthoekige vorm waar het mengel precies tot 2 cm hoog in past. Laat vervolgens afkoelen in de vriezer.
- 5 Vervolgens maken we de chocolade topping. Mix in een klein pannetje met een staafmixer 3 eetlepels agavesiroop, 2 eetlepels kokosolie, 1 eetlepel cacaopoeder, 1 lepel lijnzaad en ½ theelepeltje vanille extract. Blijf roeren tot de chocolade warm is. Giet vervolgens de chocolade topping in de vorm en laat nog 30-45 min afkoelen in de vriezer.
- 6 Snijd de vorm in repen of blokjes als kleine snack. Bewaar de chocolade notenrepen in koelkast.
Gemaakt met:
Duyvis® Pinda’s Ongezouten