veelgestelde_vragen_background_image veelgestelde_vragen_background_image_tablet

Hieronder vindt u de meest voorkomende vragen over ons notenassortiment. Heeft u toch een andere vraag of opmerking? In dat geval staat onze consumentenservice voor u klaar.


Wat is het verschil tussen een pinda en een noot?

Noten groeien aan bomen, pinda’s zijn peulvruchten en groeien aan planten onder de grond.

Waar komen pinda’s vandaan?

De grootste pindaproducerende landen zijn Amerika, Argentinië en China. Amerika is het enige land waar pinda’s hoofdzakelijk verbouwd worden voor consumptie van pinda’s – in andere landen worden pinda’s voornamelijk gebruikt voor de productie van olie en veevoer.

Hoe groeit een pinda?

De pinda groeit aan een struikachtige plant van ongeveer 50 centimeter hoog. De bloemen aan de pindaplant bloeien slechts een dag. Uit de verwelkte bloem komt na ongeveer 4 dagen een stengel, deze stengel buigt zich naar beneden en boort zich tot 5 centimeter onder de grond. Onder de grond ontwikkelt zich een vrucht, die uiteindelijk uitgroeit tot een peul met zaden; een dop met pinda’s.

Past het eten van pinda’s binnen een gezonde levensstijl?

Ja, pinda’s bevatten van nature goede voedingsstoffen, zoals zink, fosfor, magnesium, eiwitten, koolhydraten, voedingsvezels, natrium, vitamine B 1, 3 en 6, vitamine E en anti-oxidanten. Zoals bij alle voedingsmiddelen geldt voor iedereen dat het belangrijk is om gevarieerd en met mate te eten. Drie maaltijden per dag, en daarnaast is er nog ruimte voor tussendoortjes. Noten en pinda’s kunnen gebruikt worden als tussendoortje, maar ook als prima aanvulling op/in de maaltijd.

Kan je pinda’s eten als je notenallergie hebt? Als je notenallergie hebt, ben je dan allergisch voor alle soorten noten?

Een notenallergie is een vrij bekende allergie. In de meeste gevallen gaat het om een allergie voor pinda’s. Patiënten reageren over het algemeen al zeer heftig bij contact met zeer kleine concentraties aan noten of pinda’s. Omdat pinda’s eigenlijk geen noten zijn, maar peulvruchten, kan het zijn dat iemand die allergisch is voor pinda’s, níet allergisch is voor noten. Andersom kan natuurlijk ook. Iemand die allergisch is voor noten, kan soms wel gewoon pinda’s eten. Bij twijfel moet je altijd je arts raadplegen.

Klopt het dat het zoutgehalte is verlaagd in de producten van Duyvis?

Ja, dat klopt voor een gedeelte van ons assortiment. Sinds 2011 bevatten de Duyvis pinda’s 25% minder zout dan voorheen. Duyvis Borrelnootjes® bevat 25% minder zout dan andere nootjes in een krokant jasje gemiddeld bevatten. De vertrouwde smaak is hierbij bewaard gebleven. Duyvis heeft dit gedaan, omdat Duyvis het belangrijk vindt om zijn producten steeds verder te verbeteren. Daarnaast heeft Duyvis sinds 2016 ook een ongezouten range aan producten. Deze producten bevatten van nature minder dan 0.01 gram zout per 100 gram. Er is geen zout aan toegevoegd.  

Ik heb een productidee, waar kan ik dit kwijt?

Wij stellen het zeer op prijs indien je nieuwe (product)ideeën met ons wilt delen. Wij voeren echter een beleid dat wij spontane ideeën van buiten het bedrijf niet kunnen accepteren. Dit om zo misverstanden te voorkomen indien wij een vergelijkbaar idee zouden willen ontwikkelen of al aan het uitwerken zijn. In overeenstemming met dat beleid, hopen we dat je begrijpt dat we jouw idee dan ook niet kunnen overwegen. Wij zullen het idee dan ook niet opslaan in onze systemen.

Ik ben op zoek naar promotieartikelen zoals pennen, stickers, e.d.

Helaas moeten we je meedelen dat wij niet in het bezit zijn van dergelijke promotieartikelen.

Hoe kan ik Duyvis benaderen met een verzoek tot sponsoring?

PepsiCo Nederland heeft een vaststaand Corporate Social Responsibility (CSR)-programma voor specifieke sponsoractiviteiten. Buiten dit programma doet PepsiCo Nederland niet aan sponsoring. Het is dus niet mogelijk om per mail of telefoon sponsoraanvragen in te dienen.

Is het mogelijk een van jullie fabrieken te bezoeken?

Wij hebben zeer strenge hygiëneregels en binnen dat kader is het helaas niet mogelijk een bezoek aan onze fabriek te brengen.

Kan ik een lijst krijgen van supermarkten die een specifiek product verkopen?

Nee, helaas is dat niet mogelijk. Wij leveren onze producten niet direct aan supermarkten, maar aan hun hoofdkantoor. Wij hebben er dus geen zicht op bij welke supermarkt het product uiteindelijk in de schappen komt. Als supermarkten bij jou in de buurt een specifiek product niet in het assortiment hebben, kan je hen vragen of zij dit product willen bestellen.

Wat moet ik doen als ik niet tevreden ben over een product?

"Stuur dan de verpakking met inhoud naar onderstaand adres en vermeld in een brief waarom u niet tevreden bent. Vermeld hierbij contactgegevens en waar en wanneer het product is gekocht. Een postzegel is niet nodig.
De betreffende verpakking en inhoud kan worden verstuurd naar:
Duyvis Consumentenservice
Antwoordnummer 2460
3600VB MAARSSEN

Voor vragen is de Duyvis Consumenten Service ook bereikbaar via het gratis telefoonnummer 0800-7377426 (op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur)."