Gemarineerde kip met Duyvis® pinda’s

  • Bereidingswijze 30 min
  • Aantal personen 2-3
  • Type gerechtDiner, Glutenvrij, Pinda’s
Delen op

Ingrediënten

  • 1 broccoli (gesneden)
  • 1 gele paprika (gesneden)
  • 1 prei (gesneden)
  • 2 teentjes knoflook (gesneden)
  • 400 gr (vegetarische) kip
  • 3 el pindakaas
  • 1 el basterdsuiker
  • 2 el sesamolie
  • 2,5 el rijstazijn
  • 2,5 el tamari
  • 1 tl maïzena
  • 1 handje Duyvis® Pinda’s naar keuze
  • Optioneel: rijst

Zo ga je aan de slag

  • 1 Stoom de broccoli voor 3 tot 4 minuten.
  • 2 Verwarm ondertussen olijfolie in een grote wok op gemiddelde temperatuur. Voeg de kip toe en wok tot goudbruin aan alle kanten. Voeg de gesneden paprika, ui en knoflook toe en wok 3 minuten. Voeg dan de gestoomde broccoli toe en wok voor nog eens 3 minuten.
  • 3 Meng de pindakaas, tamari, rijstazijn, suiker en maïzena in een kleine kom tot een glad mengsel.
  • 4 Voeg mengsel toe aan de wok en roer 1 minuut tot dat de saus verdikt.
  • 5 Voeg de Duyvis® pinda’s toe en serveer.

Gemaakt met:



Duyvis® Pinda’s Teriyaki

Meld je aan voor onze nieuwsbrief